dijous, 7 de febrer del 2013

reciclar!!!!!

això va començar recopilant diverses peces de punt de la família, samarretes velles, leggins foradats, vestits que ja han quedat petits, .....i ha acabat en aquesta mega-cistella per als peluixos!
resum dels senzills passos per a fer aquesta cistella:
·per al cabdell:
1. talleu les samarretes en tires de 5cm. les tires entre les mànigues us sortiran més curtes, però també les necessitem. si trobeu algun regruix excessiu degut a les costures el talleu.
2. ajunteu i barregeu totes les tires que heu tallat, cosiu-les entre si amb la màquina de cosir, primer per parelles, després per dobles parelles, alternant els colors, i així successivament fins a formar una sola tira de diversos metres.
3. enrotlleu la tira formant un cabdell
·per a la cistella:
4. feu un anell màgic de sis punts, dobleu els punts a la segona volta. aneu afegint punts a cada volta fins aconseguir una plataforma de la mida que desitgeu per a la base del cistell. intenteu que els afegits entre les tires quedin amagats així com aneu teixint.
5. ara ja podeu continuar teixint sense afegir cap punt per a fer el cilindre. si hi voleu nanses, teniu-ho en compte dues voltes abans d'acabar la cistella.
ja veieu que no té cap complicació, i el resultat és espectacular, no?
darrerament m'he animat amb el trapillo, reciclant peces de tela que volten per casa. aquest cistell és fet amb una peça de roba de punt d' 1,50×1,20m, tallada a tires de 5cm i posteriorment cosides entre si. en aquest cas, com que el revés de la roba era de color gris, vaig preferir passar un repunt al llarg de tota la tira (uns 43m) perquè al trenar quedés sempre la roba del dret. ha quedat in cistell rígid i amb consistència.
i aquest és un regal de l'olga per a mi!! colors preciosos i tacte sedós.

1 comentari: