dijous, 6 de juny del 2013

esquerranes / zurdas / lefties

vivim en un món de dretans, ja que ells són la majoria, però en el món modern els esquerrans tenim infinitat d'articles adaptats, i en el món de la costura una de les coses més importants són les tisores.
jo sóc una esquerrana a mitges, a la meva infantesa no teniem a l'abast tisores per a esquerrans, així que jo vaig aprendre a fer algunes de les coses quotidianes amb la dreta, entre elles tallar, cosir, teixir.
tinc una filla esquerrana. ella, però, ja ha nascut amb una normalització absoluta per als esquerrans, així doncs és important que aprengui a fer-ho tot de la manera més natural per a ella, amb la mà esquerra.
el problema és per a mi: com l'ensenyo a teixir? he arribat a una conclusió: intentant imitar-la amb molta paciència i amb un mirall al costat!!!!!!
casualment un dia vaig trobar, entre un munt de revistes velles de la meva mare, aquest article. com podeu veure deu ser d'una revista dels anys 70. aquí us el deixo.

vivimos en un mundo de diestros, ya que ellos son la mayoría, pero en el mundo moderno los zurdos tenemos infinidad de artículos adaptados, y en el mundo de la costura una de las cosas más importantes son las tijeras.
yo soy una zurda a medias, en mi infancia no teníamos al alcance tijeras para zurdos, así que aprendí a hacer algunas de las cosas cotidianas con la derecha, entre ellas cortar, coser, tejer.
tengo una hija zurda. ella, sin embargo, ya ha nacido con una normalización absoluta para los zurdos, así pues es importante que aprenda a hacerlo todo de la manera más natural para ella, con la mano izquierda.
el problema es para mí: como la enseño a tejer? he llegado a una conclusión: intentando imitarla con mucha paciencia y con un espejo al lado!!
casualmente un día encontré, entre un montón de revistas viejas de mi madre, este artículo. como podéis ver debe ser de una revista de los años 70. aquí os lo dejo.

we live in a world of right-handed, as they are majority, but in modern world lefties have adapted lots of gadgets, and in sewing world one of the most important are scissors.
I'm a fifty-fifty lefty, in my childhood we didn't have available left-handed scissors, so I learned to do some of the everyday things with right hand, including cutting, sewing, knitting.
I have a lefty daughter. she, however, is born with an absolute normalization for left-handed, so it's important  learn to do all in most natural way for her, with left hand.
the problem is for me, how I teach her knitting? I've come to a conclusion: trying to imitate her with patience and a mirror next!!
one day I accidentally found, among a pile of old magazines from my mom, this article. You see it seems a 70s magazine. I leave you here.


1 comentari:

  1. Sort que ara ja no és un problema ser esquerrà! Abans, sobre tot els nens a l'escola, s'ho devien passar ben malament!
    Un petonet

    ResponElimina